Stekt hjertesalat med quinoa og edamamebønner, servert med ponzu og curry- og mangodressing
20-30
Laktosefri
Vegetar

Stekt hjertesalat med quinoa og edamamebønner, servert med ponzu og curry- og mangodressing

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • cashewnøtter,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Quinoa- og edamamesalat

reddiker
Reddiker
1 pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
quinoa
Quinoa
200 g
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
lime
Lime
½ stk

Stekt hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Servering

lime
Lime
½ stk
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 591 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater det, kan du pensle snittflaten på hjertesalaten med litt olje og tilberede på grillen.

  1. Quinoa- og edamamesalat: Skyll og kutt reddikene i to eller fire. Skyll og finhakk vårløken. Skrell og finhakk sjalottløken, og grovhakk cashewnøttene. 
  2. Quinoa- og edamamesalat, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme. Stek sjalottløken og reddikene med ingefærblandingen i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Bland inn quinoaen, edamamebønnene, cashewnøttene og halvparten av vårløken. Stek det hele videre i 2–3 minutter på middels varme, til alt er gjennomvarmt. Smak til med saft fra halve limen, salt og pepper.
  3. Stekt hjertesalat: Del hjertesalaten i fire igjennom stilkfestet, slik at du får fire båter. Skyll og tørk hjertesalaten godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hjertesalatbåtene i 1–2 minutter på hver side, eller til de har fått en fin stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper. 
  4. Servering: Kutt resten av limen i båter. Fordel quinoasalaten utover et fat, og ha den stekte hjertesalaten på toppen. Ha over ponzusausen og curry- og mangodressingen, og topp med ønsket mengde av chiliflakene og resten av vårløken. Server limebåtene ved siden av.