smør stekt portobellosopp med ristede grønnsaker og duchess- potet.

smør stekt portobellosopp med ristede grønnsaker og duchess- potet.

Ny oppskrift
Under 0 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Mandelpoteter
400 g
Egg
3 stk
(Egg)
Portobellosopp
2 stk
Brokkoli
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rødløk
1/2 stk
Gulrot
1 stk
Grønne erter
125 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Kikerter
1 pakke
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

ha gjerne litt timian i lag med hvitløken når du steker portobello soppen.

Sett ovnen på 220grader. finn frem en kasserolle. skrell potetene. fyll kasserollen med vann til det dekker potetene. kokk til potetene er møre, ca 20 minutter.
sil og skyld kikertene, kjør de med en stavmikser, eller en blender med 1/2-1 dl vann. kutt småe buketter av brokkolien, skrell og kutt gulroten i ca like store biter som brokkolien. kutt den halve rødløken i båter. åpne og skyld de røde linsene.
sil av vannet på potetene, og mos de sammen med kikertene, 2 eggeplommer og 2 ss smør vend forsiktig inn salt og pepper på slutten. fordel potet mossen på et stekebrett med bakepapir, Ca 8 like store "biter"? pensle duchesspotene med et egg, og riv grana padano over duchess potetene. bakes i ovnen i ca 10 minutter. til duchess potetene har blitt gyllen.
stek brokkoli bukketene, gulroten, rødløken i en panne med litt olje i på middels varme i ca 3-4 minutter smak til med salt og pepper. trekk så pannen til sides og tilsett 125g grønne erter. grønne
stek portobello soppen heli en stekepanne med olje på høy varme, stek på begge siden av soppen i ca 1 minutt totalt. skru ned til svak varme og tilsett en spise skje smør og hvitløken. bruk en spise skje til å løfte smøret over soppen for å tilføye mest mulig smak. ha gjerne litt salt og pepper i lag med soppen.
Vel bekomme!