Vårsalat med skjørost fra Røros, asparges, sprøstekte timianpoteter, smilende egg og ramsløkaioli

Rørosmeieriet

Vegetar

Vårsalat med skjørost fra Røros, asparges, sprøstekte timianpoteter, smilende egg og ramsløkaioli

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Timian
½ bunt
Egg
2 stk
(Egg)
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Asparges
100 g
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Aioli med ramsløk
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Krutonger
1 pakke
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
661 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Skyll og finhakk timianen, og vend dette inn med potetene før servering.
 Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del eggene i to.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Fjern den nederste delen av aspargesen, omtrent 2–4 cm, eller der den brekker naturlig. Del hver asparges i tre deler på skrå. Kok aspargesen i 1–2 minutter. Hell av vannet, og avkjøl aspargesen i kaldt vann. Kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk hjertesalaten, og riv eller kutt den i mindre biter.
 Fordel salaten, grønnsakene, potetene og løken på et stort serveringsfat. Legg på de bløtkokte eggene, og smuldre skjørosten over det hele. 
 Server ramsløkaiolien og krutongene til retten. God middag!
Vel bekomme!