20-30
Glutenfri
Estragonmarinert kylling med pannestekt spisskål og kremet aspargesrisotto med Røros rømme
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- salt
- pepper
- smør
Estragonmarinert kylling
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
Vann
½ dl
Kremet aspargesrisotto med Røros rømme
Sjalottløk
1 stk
Asparges
100 g
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Røros lettrømme (Melk, Laktose)
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
3½–4 dl
Pannestekt spisskål
Spisskål
1 bit
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 841 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Resten av rømmen som er igjen kan du servere til retten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Estragonmarinert kylling: Fordel kyllingen i en ildfast form sammen med ½ dl vann. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
- Kremet aspargesrisotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt endene av aspargesene, og del dem i mindre biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og risottorisen i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen, 1 ss eddik og 3½–4 dl vann og la det småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr. Når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden, vend inn aspargesen, og la den koke i risottoen. Smak til med salt og pepper.
- Pannestekt spisskål: Del spisskålen i 2 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek spisskålen i 2–3 minutter på hver side til den får en gyllen farge. Krydre med litt salt.
- Kremet aspargesrisotto, fortsettelse: Riv Grana Padano-osten på den fine siden av et rivjern. Ta risottoen av varmen og vend inn den revne osten halve pakken med lettrømmen (se tips). Smak til med salt og pepper.
- Til servering: Bruk sjyen fra kyllingen som saus. God middag!