Ovnsbakt lyr med sprøstekt bacon, aspargesbønner, gressløksmør og potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
800 g
Brokkoli
1 stk
Lyrfilet
675 g
Baconterninger
100 g
Grønne bønner
1 pakke
Gressløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag plukkfisk ved å vende fisken og ca. 1 dl melk grovt inn i potetmosen.
Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Skrell og kok potetene på middels varme i vannet fra punkt 1 i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt brokkolistilken i skiver.
Tørk lett av fisken med litt kjøkkenpapir. Fordel fisken i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8-10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek baconet, brokkolien og aspargesbønnene i ca. 5 minutter, til baconet og grønnsakene er gylne.
Smelt ca. 4 ss smør i en liten kjele på middels varme. Finhakk gressløken, og vend den inn i smøret før servering.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!