Kylling flautas med tomatsalat, syltet rødløk rømme
Glutenfri

Kylling flautas

med tomatsalat, syltet rødløk rømme
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Flautas er friterte eller stekte meksikanske tortillalefser, fylt med kylling- eller oksekjøtt og ost. Her har vi laget en litt sunnere variant med bønner og kyllingkjøttdeig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Rødløk
½ stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Rødløk
½ stk
Kyllingkjøttdeig
300 g
Three spice
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Maistortillaer
10 stk
Vann
½ dl
Salt
½ ts
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
753 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
73 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en airfryer hjemme, kan du prøve å steke flautasene i den. Du kan eventuelt servere dem som en taco, hvis du vil spare tid.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og kutt halvparten av rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skrell og finhakk resten av rødløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, tilsett løken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett three spice-krydderet, tomatsalsaen og ½ dl vann. Bland det godt, og la det småkoke i 1–2 minutter. Smak til med ½ ts salt.
Fordel kjøttfyllet på maistortillaene, og rull dem sammen. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og pensle dem med litt olje. Stek kylling flautasene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er sprø og har fått litt farge. 
 Kutt enden av hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland grønnsakene, saften fra halve limen og litt olivenolje i en serveringsskål.  
 Skyll og kutt resten av limen i båter. Server limebåtene og rømmen til retten. 
Vel bekomme!