Ovnsbakt laks med poteter og stekt rosenkål med dill og pære
4.1 (115)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Rosenkål
200 g
Dill
1 pakke
Pære
1 stk
Laksefilet
325 g
Fiskekrydder
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i båter, vend dem i litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt endene av rosenkålene, og kutt hver rosenkål i to. Finhakk dillen, og kutt pæren i terninger.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre med fiskekrydderet. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter. Laksen skal ha en rosa kjerne.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek rosenkålene i 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper, og ha i 1 spiseskje smør mot slutten av steketiden.
Vend pæreterningene og dillen inn med rosenkålen rett før servering.
Fun fact! Dill er en krydder- og medisinplante som stammer fra Sentral-Asia. Navnet kommer fra det engelske «dile», som igjen har sitt opphav i de norrøne ordene «dilla» og «dylle», som betyr å berolige. Te av dill sies å ha en beroligende effekt, og har blitt brukt mot søvnløshet.
Vel bekomme!