Soya- og sesammarinert laks med mangosalat og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Flytende honning
- glutenfri soyasaus
- olivenolje
- olje
Fullkornsris
1 pakke
Mango
1 stk
Agurk
1/2 stk
Tomat
1 stk
Vårløk
1/2 pakke
Isbergsalat
1/2 stk
Ingefær
1/2 bit
Kinesisk hvitløk
1/4 stk
Laksefilet
325 g
Sesamfrø
1 pakke
Olje
Olivenolje
Glutenfri soyasaus
Flytende honning
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt lime- eller sitronsaft over salaten for en friskere smak.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell mangoen og fjern steinen. Kutt mangokjøttet, agurken og tomaten i terninger. Kutt vårløken i skiver. Riv bladene av isbergsalaten, skyll dem i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Bland sammen mangoen, agurken, tomaten, vårløken og salaten i en serveringsskål, og smak til med olivenolje.
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern til du har ca. 1 ts ingefær, og skrell og press hviløken. Ha ingefæren og hvitløken over i en liten skål, og bland inn 1,5 ss flytende honning, 4 ss glutenfri soyasaus og 2 ss olivenolje.
Legg fisken på en tallerken, og strø over sesamfrøene. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 1-2 minutter på hver side, og ha den over i en ildfast form. Hell over soyablandingen, og stek fisken i ovnen i 6-7 minutter.
Vel bekomme!