Gratinert kyllingcurry med blomkål og erter, servert med basmatiris

Gratinert kyllingcurry med blomkål og erter, servert med basmatiris

3.89 (118)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Basmatiris
1 pakke
Karri
1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Blomkålbuketter
150 g
Grønne erter
125 g
Revet mozzarella
100 g
(Melk, Laktose)
Salt
Pepper
Olje
Hvetemel
1 ss
Smør
2 ss
Melk
3 dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med sprøstekt løk!

Sett stekeovnen på 230 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Smelt 2 ss smør i en kjele, og visp inn karrien og 1 ss hvetemel. Rør godt i et lite minutt, og tilsett deretter 3 dl melk, litt og litt, mens du fortsetter å røre. Gi sausen et oppkok, og la den koke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter. Ha i currybasen, og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper.
Fordel blomkålbukettene og ertene i en ildfast form, og hell over curry- og kyllingblandingen. Strø over mozzarellaen, og stek formen i ovnen i 7-8 minutter.
Server den gratinerte kyllingcurryen med basmatirisen.
Tips! Sett ditt eget preg på currybasen ved å smake den til med spisskummen, malte korianderfrø, malt nellik, kanel, chilipulver, ingefær eller annet du liker!
Vel bekomme!