Hjemmelaget fiskesuppe med lettsaltet torsk og reker servert med langbrød
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Skalldyr·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Sellerirot
300 g
Lettsaltet torskefilet
450 g
Reker
100 g
Fiskebuljong
1 pakke
Helmelk
1 l
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Sitron
1 stk
Gressløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Hvetemel
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt olivenolje, salt og pepper på langbrødene før du har dem i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Finhakk løken. Skrell gulrøttene og selleriroten, og kutt dem i terninger. Skjær fisken i terninger og hell laken av rekene.
Smelt 3 ss smør i en kjele, og rør inn 3 ss hvetemel.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, selleriroten og gulrøttene i ca. 4 minutter.
Rør jevningen inn i grønnsakene, og tilsett fiskebuljongen. Spe på med melken, litt og litt under omrøring, og kok opp. Skru ned temperaturen til middels, tilsett fisketerningene og rekene, og la det trekke i 3-5 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Varm langbrødene i ovnen i 4-6 minutter.
Smak til suppen med saften fra sitronen, salt og pepper. Ikke la suppen koke etter at sitronsaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
Finhakk gressløken og server den til suppen.
Vel bekomme!