Tacosalat med mais, avokado og syltet rødløk, toppet med sprø tortillachips
15-20
Glutenfri

Tacosalat med mais, avokado og syltet rødløk, toppet med sprø tortillachips

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • olje

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Tacokjøttdeig

kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
svarte bønner
Svarte bønner
½–1 pakke
three spice
Three spice
½–1 pakke
Vann
½ dl

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
avokado
Avokado
1 stk
maiskorn
Maiskorn
1 pakke

Til servering

tortillachips
Tortillachips
½–1 pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 883 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne bønnene for seg hvis du ønsker dem litt sprøstekte. Rødløken kan også stekes med kjøttet i stedet for å sylte den for å spare tid.

  1. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  2. Tacokjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, ha i bønnene og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Vend inn tacokrydderet og ½ dl vann, og la det småkoke i 1–2 minutter. Smak til med salt.
  3. Salat: Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter. Del avokadoen i to og ta ut steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og kutt det i terninger. Sil laken av maisen.
  4. Til servering: Fordel salaten og avokadoen utover et fat og fordel tacokjøttet over. Topp med maisen og den syltede rødløken og knus tortillachipsene over. Server tomatsalsaen og lettrømmen til retten.