Ovnsbakt laks med småpoteter, agurksalat og epledressing

Ovnsbakt laks med småpoteter, agurksalat og epledressing

3.98 (126)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • sukker
Småpoteter
600 g
Laksefilet
600 g
(Fisk)
Agurker
2 stk
Sitron
1 stk
Norsk eple
1 stk
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Bladpersille
1 pakke
Salt
Pepper
Sukker
1 ts
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finrevet sitronskall (kun det gule) i epledressingen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok småpotetene i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8-10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skjær agurken i tynne skiver med et mandolinjern, en ostehøvel eller høvelsiden på et rivjern. Ha agurkskivene i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen og 1 teskje sukker.
Grovriv eplet på et rivjern. Bland eplet med rømmen i en serveringsskål, og smak til med saft fra 1/4 av sitronen og litt salt. Finhakk persillen og vend halvparten inn i dressingen.
Pynt retten med resten av persillen.
Vel bekomme!