Urtepanert middagsost fra Røros med byggkornsalat og appelsin, servert med estragondressing og varme brød
30-40
Vegetar

Urtepanert middagsost fra Røros med byggkornsalat og appelsin, servert med estragondressing og varme brød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
125 g

Estragondressing

estragon
Estragon
½ bunt
appelsin
Appelsin
¼ stk
Røros lettrømme
Røros lettrømme (Melk, Laktose)
½ pakke

Urtepanert middagsost

panering
Panering
35 g
estragon
Estragon
½ bunt
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke

Appelsinvinaigrette

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
appelsin
Appelsin
¼ stk
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke

Salat

agurk
Agurk
½ stk
grønt eple
Grønt eple
½ stk
ruccola
Ruccola
50 g
hvite bønner
Hvite bønner
½ pakke
appelsin
Appelsin
½ stk

Varme brød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 898 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 119 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et lite syltetøyglass med lokk og rist det godt sammen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
  2. Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken. 
  3. Estragondressing: Skyll og grovhakk estragonen, men fjern de groveste stilkene. Skyll og finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen. Ha rømmen i en skål med halvparten av estragonen og ønsket mengde av appelsinskallet i en skål. Smak til med salt og pepper.
  4. Urtepanert middagsost: Bland sammen paneringen og resten av estragonen på en tallerken. Smør litt av rømmedressingen på ostebitene og vend de deretter i paneringen.
  5. Appelsinvinaigrette: Skrell og finhakk sjalottløken. Bland løken, sennepsvinaigretten, saften fra halve appelsinen og litt salt og pepper i en skål (se tips).
  6. Salat: Skyll og kutt agurken og eplet i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Skrell og kutt resten av appelsinen i biter. Ha bønnene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha grønnsakene, salaten og bønnene i en serveringsskål og vend inn appelsinvinaigretten. 
  7. Varme brød: Varm brødene i ovnen som anvist på pakken. 
  8. Urtepanert middagsost, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek den panerte osten i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper.  
  9. Servering: Vend de ferdigkokte byggkornene inn i salaten, og server med den urtepanerte middagsosten, brødene og rømmedressingen.