Kylling tikka masala med kachumbersalat og varme nanbrød
20-30

Kylling tikka masala med kachumbersalat og varme nanbrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • olje

Basmatis

basmatiris
Basmatiris
125 g

Kylling tikka masala

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
½ glass
tomatpuré
Tomatpuré
1 ss
rødløk
Rødløk
½ stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½ dl

Kachumbersalat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
rød chili
Rød chili
½ stk
koriander
Koriander
½–1 bunt

Nanbrød

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke

Til servering

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1138 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 134 g
  • Protein 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader.
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Kylling tikka masala: Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Ha kyllingen, yoghurten, tikka masala-pasten og 1 ss av tomatpuréen i en brødpose. Sørg for å blande det godt. Skrell og finhakk hele rødløken.
  4. Kachumbersalat: Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha tomaten, agurken og halvparten av rødløken i en serveringsskål, og vend inn chilien og korianderen. Smak til med salt og pepper.  
  5. Kylling tikka masala, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i resten av rødløken, og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett crème fraîchen, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Om gryten trenger mer væske kan du tilsette litt vann. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.   
  6. Nanbrød: Tilbered nanbrødene som anvist på pakken. Del de ferdigstekte nanbrødene i fire.  
  7. Til servering: Server resten av yoghurten til retten.