Tyrkiske kjøttboller i pitabrød med ajvaryoghurt og frisk tomatsalat med rødløk og persille
20-30

Tyrkiske kjøttboller i pitabrød med ajvaryoghurt og frisk tomatsalat med rødløk og persille

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • sukker
  • olivenolje
  • pepper

Tyrkiske kjøttboller

rødløk
Rødløk
½ stk
kjøttdeig av storfe og svin med linser
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
Salt
¼–½ ts

Frisk tomatsalat med rødløk og persille

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
chiliflak
Chiliflak
1 pakke
Sukker
½ ts
Olivenolje
1 ss

Pitabrød

pitabrød
Pitabrød (Hvete, Rug)
4 stk

Ajvaryoghurt

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75–150 g
ajvar
Ajvar
½–1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 800 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du deler pitabrødene i to på langs så du får to tynne brød, kan du fylle dem som en taco.

  1. Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
  2. Tyrkiske kjøttboller: Skrell og finhakk halve rødløken. Bland sammen kjøttdeigen med rødløken, det tyrkiske krydderet, halvparten av chilikrydderet, ¼–½ ts salt og litt pepper. Rull deigen til små kjøttboller.
  3. Frisk tomatsalat med rødløk og persille: Skrell og kutt resten av rødløken fra steg 2 i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Legg rødløken i en sil, og vend inn litt salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter. Skyll løken i kaldt vann og sil av vannet. 
  4. Frisk tomatsalat med rødløk og persille, fortsettelse: Skyll tomaten og agurken og kutt dem i terninger. Skyll og grovhakk persillen. Bland sammen rødløken, tomaten, persillen, 1 ss olivenolje, ½ ts sukker, saft fra sitronen, salt, pepper og ønsket mengde chiliflak i en skål.  
  5. Tyrkiske kjøttboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 7–8 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
  6. Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering (se tips).
  7. Ajvaryoghurt: Bland yoghurten med ajvaren i en skål, og smak til med resten av det røkte chilikrydderet og litt salt.
  8. Vel bekomme!