Stekt laksefilet med lun brokkoli- og potetsalat, balsamicoglasert løk og ramsløkaioli
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Stekt laksefilet med lun brokkoli- og potetsalat, balsamicoglasert løk og ramsløkaioli

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Lun brokkoli- og potetsalat

delikatessepoteter
Delikatessepoteter
300 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Stekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
½ ss

Balsamicoglasert løk

rødløk
Rødløk
1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Smør (Melk)
½ ts
Sukker
½ ts

Til servering

restaurantsalat
Restaurantsalat
50 g
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 793 kcal
  • Fett 58 g
  • Karbohydrater 34 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bake laksen i ovnen med grønnsakene. Bruk steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Når temperaturen viser omtrent 50 grader, er fisken saftig og mør.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Lun brokkoli- og potetsalat: Kutt potetene i to. Fordel brokkoli- og blomkålbukettene og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 10–12 minutter.  
  3. Stekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, til den nesten er gjennomstekt, men fortsatt har en mørkerosa kjerne. Ha ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken.    
  4. Balsamicoglasert løk: Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter til den er litt myk, og tilsett balsamicovinaigretten, ½ ts smør og ½ ts sukker. La løken småkoke i 1–2 minutter. 
  5. Servering: Skyll salaten, og ha den over på et stort fat. Fordel de ovnsbakte grønnsakene og fisken over salaten. Legg over balsamicoløken, og topp med ramsløkaiolien.  
  6. Bon appétit!