Black pepper tofu med sesamwokket brokkoli og fullkornsris
20-30
Laktosefri
Vegetar

Black pepper tofu med sesamwokket brokkoli og fullkornsris

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
125 g

Black pepper tofu

stekt norsk tofu
Stekt norsk tofu (Soya)
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
rødløk
Rødløk
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Wokket brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 732 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 74 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med litt finhakket vårløk.

  1. Fullkornsris: Tilbered risen etter anvisningen på pakken.
  2. Black pepper tofu: Del tofuen i store terninger på ca 3x3 cm. Tørk tofuen lett med tørkepapir, og vend den i maisstivelsen. Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek tofuterningene i 3–4 minutter eller til de er gylne. Ha de så til side på en tallerken. 
  3. Black pepper tofu, fortsettelse: Skrell og finhakk rødløken. Varm opp pannen igjen til middels varme, og ha i oljen fra pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Stek rødløken i 2–3 minutter, til den er myk. Vend så inn woksausen, og gi et lite oppkok. Vend tofuterningene inn i woksausen slik at de dekkes av saus. Smak til med rikelig med pepper, og la stå på svak varme til resten av retten er klar. 
  4. Wokket brokkoli: Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Skrell gulrøttene og del de i to på langs, og deretter i skiver på skrått. Skrell og del rødløken i skiver. Varm opp pannen igjen til høy varme, og ha i litt olje. Wokk grønnsakene og sesamfrøene i 2–3 minutter, eller til de er møre. Ha i den finkuttede ingefæren, hvitløken og chilien mot slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper, og legg det til side på en tallerken.
  5. Tilbehør: Del limen i båter og server til retten.
  6. Nyt måltidet!