Kremet aspargessuppe med kokte egg og bagetter
20-30
Vegetar

Kremet aspargessuppe med kokte egg og bagetter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Aspargessuppe

asparges
Asparges
250 g
asparges
Asparges
100 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
spinat
Spinat
50 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
3 dl

Kokte egg

egg
Egg (Egg)
4 stk

Bagetter

bagetter
Bagetter (Hvete, Gluten)
1 pakke

Topping

gressløk
Gressløk
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 671 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 72 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne hvitløksbrød av bagettene! Bland sammen olivenolje og finhakket hvitløk, snitt bagettene og smør hvitløksoljen på snittflaten før du steker dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader.
  2. Aspargessuppe: Kutt av de 2 nederste centimeterne av aspargesen. Kutt av toppene, og spar disse til toppingen. Del aspargesstilkene i mindre biter. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Ha spinaten i et dørslag, og skyll den i kaldt vann. 
  3. Aspargessuppe, fortsettelse: Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek aspargesen og løken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Ha i omtrent 3 dl vann, grønnsaksbuljongen og crème fraîchen. Kok opp og la suppen småkoke i 10–15 minutter, eller til aspargesen er mør. Vend inn spinaten når det gjenstår omtrent 5 minutter av koketiden. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender, og smak til med litt salt og pepper.
  4. Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er de smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell og del dem i to før servering.
  5. Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken.
  6. Topping: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek aspargestoppene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Krydre med litt salt og pepper, og topp suppen med eggene og aspargestoppene. Skyll og finhakk gressløken, og topp suppen med den rett før servering.