Posjert torskefilet med potetpuré, timianglaserte gulrøtter og soyasmør
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Posjert torskefilet med potetpuré, timianglaserte gulrøtter og soyasmør

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • vann
  • salt
  • soyasaus
  • pepper

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
½–1 dl

Timianglaserte gulrøtter

timian
Timian
1 bunt
gulrøtter
Gulrøtter
400 g
sitron
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss

Posjert torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss

Soyasmør

sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 494 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Posjer fisken i melk. Kok opp nok helmelk til å dekke fisken, og tilsett litt hvitløk, salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann og ½ ss salt i en kjele.
  2. Potetpuré: Skrell og kutt potetene i to. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Timianglaserte gulrøtter: Riv bladene av timianen. Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og tilsett 1 ss smør og litt salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 10 minutter. Ta formen ut av ovnen, klem over saft fra halve sitronen, og strø over timianbladene. Ha formen tilbake i ovnen, og stek gulrøttene i 5 minutter til.
  4. Posjert torskefilet: Skru ned varmen på kjelen fra steg 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den begynner å flake seg.
  5. Soyasmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. Kok smøret i omtrent 1 minutt, til det får en gyllen farge. Tilsett sjalottløken og 1 ss soyasaus, og la sausen stå på lav varme fram til servering.
  6. Potetpurè, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetpurèen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
  7. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.