Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte gulrøtter, spinat, kokte poteter og smørsaus
20-30
Glutenfri

Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte gulrøtter, spinat, kokte poteter og smørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakte gulrøtter med spinat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
spinat
Spinat
50 g

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke

Lettsaltet torskefilet

lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Salt
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 533 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 44 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en litt enklere tilberedning så kan potetene og fisken bakes i ovn sammen med gulrøttene og spinaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med 1 liter vann og ½ ss salt til fisken.  
  2. Kokte poteter: Del potetene i to, og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
  3. Ovnsbakte gulrøtter med spinat: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skyll spinaten. Ha gulrøttene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i 15 minutter. Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. 
  4. Smørsaus: Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
  5. Lettsaltet torskefilet: Skru ned varmen på kjelen fra punkt 1 til lav varme. Ha fisken i kjelen, og la den trekke i vannet i 7–8 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk.  
  6. Nyt måltidet!