Sopprisotto med bakt brokkoli, marinert kylling, Grande Premium-ost og ruccola
35-45
Glutenfri

Sopprisotto med bakt brokkoli, marinert kylling, Grande Premium-ost og ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • smør
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Sopprisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
aromasopp
Aromasopp
100 g
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
4½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Smør (Melk)
½ ss

Kylling og brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 791 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis det samler seg litt stekesjy fra kyllingen på stekebrettet, kan du vende dette inn i risottoen for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Sopprisotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og del den i to eller fire, avhengig av størrelsen. Varm opp en ovnssikker gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, soppen og risottorisen i 1 minutt, til det er blankt. Tilsett 4½ dl vann, hønsebuljongen og 1 ss eddik. Kok opp, og ha på et lokk. Putt hele gryten i ovnen, og ovnsbak risottoen i 25–30 minutter, eller til væsken har kokt inn, og risen har litt tyggemotstand. 
  3. Kylling og brokkoli: Del brokkolien i buketter. Skjær kyllingen i mindre stykker. Ha kyllingen og brokkolibukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kyllingen og brokkolien i øverste del av ovnen når det gjenstår omtrent 20 minutter av risottoens tilberedningstid. Snu gjerne kyllingen og brokkolien en gang under steketiden.   
  4. Sopprisotto, fortsettelse: Vend inn ½ ss smør og Grande Premium-osten i risottoen før servering, og smak til med salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Skyll og tørk ruccolaen. Server ruccolaen og urtedressingen til retten
  6. Vel bekomme!