Sopp Stroganoff med ovnsbakt brokkoli og potetmos
Glutenfri
Vegetar

Sopp Stroganoff med ovnsbakt brokkoli og potetmos

3.98 (122)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Dijonsennep
½–1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Vann
1 dl
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
638 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med pakken med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. 
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovenen i 15–20 minutter. 
 Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt paprikaen i strimler. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og hvitløken i 2–3 minutter, eller til soppen har begynt å bli gyllen. Tilsett gulroten og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter, til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett tomatpuréen og paprikakrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Bland inn omtrent 1 dl vann, grønnsaksbuljongen og crème fraîchen. Gi det hele et lite oppkok. Vend inn linsene, og smak til med dijonsennepen, 1 ss soyasaus og pepper.
Skyll og finhakk gressløken. Topp retten med gressløken før servering.
Vel bekomme!