Glutenfri
Vegetar
Sopp Stroganoff med ovnsbakt brokkoli og potetmos
3.98 (122)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Rustikk potetmos med timian
500 g
Brokkoli
1 stk
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Dijonsennep
½–1 glass
Vann
1 dl
Soyasaus
1 ss
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 638 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med pakken med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovenen i 15–20 minutter.
Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt paprikaen i strimler. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og hvitløken i 2–3 minutter, eller til soppen har begynt å bli gyllen. Tilsett gulroten og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter, til grønnsakene har fått litt farge. Tilsett tomatpuréen og paprikakrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Bland inn omtrent 1 dl vann, grønnsaksbuljongen og crème fraîchen. Gi det hele et lite oppkok. Vend inn linsene, og smak til med dijonsennepen, 1 ss soyasaus og pepper.
Skyll og finhakk gressløken. Topp retten med gressløken før servering.
Vel bekomme!