20-30
Vegetar
Nanpizza med valnøttdipp, feta og ovnsbakt aubergine, servert med granateplesalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- hvete,
- rug,
- valnøtter,
- melk,
- nøtter
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- balsamicoeddik
Ovnsbakte grønnsaker
Rødløk
1 stk
Aubergine
1 stk
Valnøttdipp
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Ajvar
1 pakke
Honning
1 ts
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Nanpizza
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Granateplesalat
Granateple
1 stk
Spinat
50 g
Olivenolje
1 ss
Til servering
Rødbetehummus (Sesamfrø)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 943 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 108 g
- Protein 29 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til valnøttdippen med spisskummen for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt auberginen i skiver. Fordel løken og auberginen i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
- Valnøttdipp: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist valnøttene i 1–2 minutter, og ha dem over i en skål. Ha ajvarsausen, honningen, 1 ss olivenolje og saften fra den halve sitronen i skålen med valnøttene. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Nanpizza: Fordel nanbrødene utover et stekebrett med bakepapir. Smuldre fetaosten over nanbrødene, og drypp over litt olje. Stek nanpizzaene nederst i ovnen i 10 minutter.
- Granateplesalat: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, og brekk det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland spinaten med granateplefrøene. Topp med 1 ss olivenolje og litt balsamicoeddik.
- Servering: Fordel valnøttdippen over nanpizzaene, og topp med de ovnsbakte grønnsakene, rødbetehummusen og granateplesalaten.