Nanpizza med valnøttdipp, feta og ovnsbakt aubergine, servert med granateplesalat
20-30
Vegetar

Nanpizza med valnøttdipp, feta og ovnsbakt aubergine, servert med granateplesalat

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • balsamicoeddik

Ovnsbakte grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
aubergine
Aubergine
1 stk

Valnøttdipp

valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
ajvar
Ajvar
1 pakke
honning
Honning
1 ts
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Nanpizza

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g

Granateplesalat

granateple
Granateple
1 stk
spinat
Spinat
50 g
Olivenolje
1 ss

Til servering

rødbetehummus
Rødbetehummus (Sesamfrø)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 943 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 108 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til valnøttdippen med spisskummen for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt auberginen i skiver. Fordel løken og auberginen i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.   
  3. Valnøttdipp: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist valnøttene i 1–2 minutter, og ha dem over i en skål. Ha ajvarsausen, honningen, 1 ss olivenolje og saften fra den halve sitronen i skålen med valnøttene. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.     
  4. Nanpizza: Fordel nanbrødene utover et stekebrett med bakepapir. Smuldre fetaosten over nanbrødene, og drypp over litt olje. Stek nanpizzaene nederst i ovnen i 10 minutter.    
  5. Granateplesalat: Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, og brekk det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Skyll spinaten i kaldt vann. Bland spinaten med granateplefrøene. Topp med 1 ss olivenolje og litt balsamicoeddik.  
  6. Servering: Fordel valnøttdippen over nanpizzaene, og topp med de ovnsbakte grønnsakene, rødbetehummusen og granateplesalaten.