Vegetar
Grønnsakskaker med middagsost, vårlig potetsalat med reddiker og ramsløkaioli
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Grønt eple
½–1 stk
Reddiker
½–1 pakke
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
Middagsost
1 pakke
Egg
1 stk
Hvetemel
2 ss
Aioli med ramsløk
½–1 pakke
Restaurantsalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 717 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i terninger før koking hvis du heller ønsker det.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i terninger og reddikene i små båter.
Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og grovriv gulrøttene og selleriroten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 3–4 minutter, og sett dem til side.
Ha 1 egg, 2 ss hvetemel og litt salt og pepper i en bolle og pisk det hele sammen. Smuldre over middagsosten, og vend de stekte grønnsakene inn i blandingen. Form røren til kaker. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakskakene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne.
Sil vannet fra de ferdigkokte potetene, og la de dampe fra seg i 1 minutt. Ha sennepsvinaigretten, epleterningene og reddikbåtene i en bolle. Kutt de varme potetene i terninger og vend de inn i sennepsvinaigretten. Smak til med salt og pepper.
Server potetsalaten og grønnsakskakene med salatblandingen og ramsløkaiolien. God middag!
Vel bekomme!