Grønnsakskaker med middagsost, vårlig potetsalat med reddiker og ramsløkaioli
Vegetar

Grønnsakskaker med middagsost, vårlig potetsalat med reddiker og ramsløkaioli

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Grønt eple
½–1 stk
Reddiker
½–1 pakke
Sennepsvinaigrette
½–1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Middagsost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Aioli med ramsløk
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Restaurantsalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
717 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
55 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i terninger før koking hvis du heller ønsker det.

 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i terninger og reddikene i små båter.   
 Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og grovriv gulrøttene og selleriroten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 3–4 minutter, og sett dem til side.   
 Ha 1 egg, 2 ss hvetemel og litt salt og pepper i en bolle og pisk det hele sammen. Smuldre over middagsosten, og vend de stekte grønnsakene inn i blandingen. Form røren til kaker. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakskakene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne.   
 Sil vannet fra de ferdigkokte potetene, og la de dampe fra seg i 1 minutt. Ha sennepsvinaigretten, epleterningene og reddikbåtene i en bolle. Kutt de varme potetene i terninger og vend de inn i sennepsvinaigretten. Smak til med salt og pepper.   
Server potetsalaten og grønnsakskakene med salatblandingen og ramsløkaiolien. God middag! 
Vel bekomme!