Grønnsakskaker med middagsost, vårlig potetsalat med reddiker og ramsløkaioli
35-45
Vegetar

Grønnsakskaker med middagsost, vårlig potetsalat med reddiker og ramsløkaioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje

Vårlig potetsalat med reddiker

poteter
Poteter
350 g
grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
reddiker
Reddiker
½–1 pakke
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke

Grønnsakskaker med middagsost

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
egg
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
2 ss

Til servering

aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
restaurantsalat
Restaurantsalat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 723 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i terninger før koking hvis du heller ønsker det.

  1. Vårlig potetsalat med reddiker: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i terninger og reddikene i små båter.   
  2. Grønnsakskaker med middagsost: Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og grovriv gulrøttene og selleriroten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 3–4 minutter, og sett dem til side.   
  3. Grønnsakskaker med middagsost, fortsettelse: Ha 1 egg, 2 ss hvetemel og litt salt og pepper i en bolle og pisk det hele sammen. Smuldre over middagsosten, og vend de stekte grønnsakene inn i blandingen. Form røren til kaker. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakskakene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne.   
  4. Vårlig potetsalat med reddiker, fortsettelse: Sil vannet fra de ferdigkokte potetene, og la de dampe fra seg i 1 minutt. Ha sennepsvinaigretten, epleterningene og reddikbåtene i en bolle. Kutt de varme potetene i terninger og vend de inn i sennepsvinaigretten. Smak til med salt og pepper.   
  5. Server potetsalaten og grønnsakskakene med salatblandingen og ramsløkaiolien. God middag!