35-45
Vegetar
Grønnsakskaker med middagsost, vårlig potetsalat med reddiker og ramsløkaioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
Vårlig potetsalat med reddiker
Poteter
350 g
Grønt eple
½–1 stk
Reddiker
½–1 pakke
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke
Grønnsakskaker med middagsost
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot (Selleri)
300 g
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Til servering
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Restaurantsalat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 723 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i terninger før koking hvis du heller ønsker det.
- Vårlig potetsalat med reddiker: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll eplet og reddikene. Kutt eplet i terninger og reddikene i små båter.
- Grønnsakskaker med middagsost: Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og grovriv gulrøttene og selleriroten på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 3–4 minutter, og sett dem til side.
- Grønnsakskaker med middagsost, fortsettelse: Ha 1 egg, 2 ss hvetemel og litt salt og pepper i en bolle og pisk det hele sammen. Smuldre over middagsosten, og vend de stekte grønnsakene inn i blandingen. Form røren til kaker. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakskakene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne.
- Vårlig potetsalat med reddiker, fortsettelse: Sil vannet fra de ferdigkokte potetene, og la de dampe fra seg i 1 minutt. Ha sennepsvinaigretten, epleterningene og reddikbåtene i en bolle. Kutt de varme potetene i terninger og vend de inn i sennepsvinaigretten. Smak til med salt og pepper.
- Server potetsalaten og grønnsakskakene med salatblandingen og ramsløkaiolien. God middag!