Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, hvetetortillaer og avokado
20-30
Laktosefri
Vegetar

Refried beans med lime- og koriandercoleslaw, hvetetortillaer og avokado

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Refried beans

gulrot
Gulrot
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl

Coleslaw

gulrot
Gulrot
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
⅓ pakke
lime
Lime
½ stk
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Hvetetortillaer

hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete)
4 stk

Servering

avokado
Avokado
1 stk
lime
Lime
½ stk
små tortillachips
Små tortillachips
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1005 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 125 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1 ts kanel eller litt mørk sjokolade når du steker bønnene for en fyldigere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Refried beans: Skrell gulroten, sjalottløken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt sjalottløken og den ene gulroten i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  4. Refried beans, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek 1 ts av chipotlemiksen og hele pakken med basilikum- og oregano-krydderet i omtrent 1 minutt. Tilsett gulrotterningene, sjalottløken, hvitløken og bønnene, og stek videre i 4–5 minutter. Ha i 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter, til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper. 
  5. Coleslaw: Skrell og grovriv gulroten på et rivjern og finhakk korianderen. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften fra halve limen i en skål. Krydre med salt og pepper, og tilsett litt av chipotlemiksen. Bland rødkålen, den revne gulroten og korianderen sammen med dressingen. 
  6. Hvetetortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6 minutter før servering.
  7. Servering: Del avokadoen i to. Fjern steinen, og del avokadokjøttet i skiver. Fyll tortillaene med bønnene, og topp med avokadoen, coleslawen, den syltede rødløken og tortillachipsene. Del resten av limen i båter, og server til retten.