Ingefærbakt seifilet med gulrøtter og spinat, potetpuré og teriyakismør
25-35
Laktosefri

Ingefærbakt seifilet med gulrøtter og spinat, potetpuré og teriyakismør

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1 dl

Gulrøtter og spinat

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
spinat
Spinat
50 g

Ingefærbakt seifilet

seifilet
Seifilet (Fisk)
325 g
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke

Teriyakismør

teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
lime
Lime
1 stk
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 516 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 55 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil, kan du koke potetene møre, og vende dem i teriyakismøret for ekstra god smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Potetpuré: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Gulrøtter og spinat: Skrell gulrøttene, og kutt dem i fire på langs, og deretter på tvers. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 10 minutter. Skyll og tørk spinaten.  
  4. Ingefærbakt seifilet: Ta gulrøttene ut av ovnen, og vend inn spinaten. Legg fiskestykkene oppå gulrøttene, og fordel ingefærblandingen over fisken. Krydre med litt salt, og stek fisken og grønnsakene videre i ovnen i omtrent 12 minutter, til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.   
  5. Potetpuré, fortsettelse: Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, til potetpuréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. 
  6. Teriyakismør: Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Kutt limen i båter. Smak til smøret med litt saft fra limen rett før servering, og server resten av limebåtene til retten.
  7. Vel bekomme!