Svinekam med kremet sopp og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash
15-20
Glutenfri

Svinekam med kremet sopp og grønnkål, ovnsbakte krydderpoteter og squash

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte krydderpoteter og squash

squash
Squash
1 stk
kokte krydderpoteter
Kokte krydderpoteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Svinekam

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
Vann
½ dl

Kremet sopp

sjampinjong
Sjampinjong
100 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke

Grønnkål

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 701 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke soppen med litt løk eller hvitløk for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte krydderpoteter og squash: Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel squashen og potetene i en ildfast form, og trykk potetene litt flate. Fordel 1 ss smør og 1 ss soyasaus over grønnsakene, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gylne.
  3. Svinekam: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
  4. Kremet sopp: Rens soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen (se tips). Tilsett crème fraîchen, buljongen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold den kremede soppen varm frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
  5. Grønnkål: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen i 2–3 minutter, til den har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
  6. God middag!