Vegetar
Hvit vegetar tex mex-pizza
med skjørost, tortillakrønsj og råmarinert løkNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- vann
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
Skjørost
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Pizzabunner
2 stk
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Tortillachips
½ pakke
Vann
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 963 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell rødløken, og kutt den i så tynne skiver du klarer med en skarp kniv. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Skyll løkringene i kaldt vann, og la vannet renne fra. Ha løkskivene i en bolle og skvis over saften fra halve limen og krydre med litt salt.
Fordel rømmen og skjørosten over pizzabunnene og krydre med cilikrydderet. Stek bunnene på rist midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til bunnene er sprø og skjørosten er lett gyllen.
Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og ha det i en mikser sammen med saften fra halve limen, litt salt og 3 ss vann. Miks sammen til en dressing. Skyll tomatene og korianderen. Kutt tomatene i små terninger og grovhakk korianderen. Topp pizzaene med tomatterningene, korianderen, den råmarinerte rødløken og avokadodressingen. Knus tortillachipsene over.
Vel bekomme!