Hvit vegetar tex mex-pizza med skjørost, tortillakrønsj og råmarinert løk
Vegetar

Hvit vegetar tex mex-pizza

med skjørost, tortillakrønsj og råmarinert løk
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • vann
Rødløk
½ stk
Lime
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Røkt chilimix
½ pakke
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Tortillachips
½ pakke
Vann
3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
963 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
107 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Skrell rødløken, og kutt den i så tynne skiver du klarer med en skarp kniv. Bruk gjerne en mandolin hvis du har. Skyll løkringene i kaldt vann, og la vannet renne fra. Ha løkskivene i en bolle og skvis over saften fra halve limen og krydre med litt salt.  
 Fordel rømmen og skjørosten over pizzabunnene og krydre med cilikrydderet. Stek bunnene på rist midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til bunnene er sprø og skjørosten er lett gyllen.   
 Del avokadoen i to og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje og ha det i en mikser sammen med saften fra halve limen, litt salt og 3 ss vann. Miks sammen til en dressing. Skyll tomatene og korianderen. Kutt tomatene i små terninger og grovhakk korianderen. Topp pizzaene med tomatterningene, korianderen, den råmarinerte rødløken og avokadodressingen. Knus tortillachipsene over.   
Vel bekomme!