Lammeboller med eplesalat, bulgur og tzatzikidressing
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Romanosalat
1 stk
Epler
2 stk
Agurk
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Bulgur
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Bladpersille
1 pakke
Lammekjøttdeig
500 g
Urtemiks
1 pakke
Egg
2 stk
Maisstivelse
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har mer hvitløk igjen, finhakk den, og vend den inn i tzatzikidressingen!
Kutt enden av salaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt eplene og halvparten av agurken i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og ha over litt olivenolje.
Riv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av den revne agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn yoghurten og tzatzikikrydderet.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skrell og finhakk ønsket mengde av hvitløken. Finhakk ønsket mengde av bladpersillen.
Ha lammedeigen, urtemiksen, hvitløken, bladpersillen, eggene, maisstivelsen og litt salt og pepper i en bolle. Bruk hendene, og bland det godt sammen. Lag små boller av deigen. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme og stek bollene i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomstekt.
Fun fact! Onsdag 17. oktober er den norske epledagen!
Vel bekomme!