Smashburgere med stekt løk, tomat og strimlet salat, servert med aioli og ovnsbakte poteter
15-20

Smashburgere med stekt løk, tomat og strimlet salat, servert med aioli og ovnsbakte poteter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter

poteter
Poteter
350 g

Smashburgere med stekt løk

gul løk
Gul løk
1 stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
skivet Norvegia
Skivet Norvegia (Melk)
1 pakke

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 853 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å unngå at kjøttet setter seg fast i stekespaden kan du legge litt bakepapir mellom kjøttet og stekespaden.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter: Kutt potetene i båter, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Smashburgere med stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Fordel kjøttdeigen til 2 like store kjøttboller. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Legg kjøttbollene i stekepannen og trykk dem flate med en stekespade (se tips). Krydre kjøttet med salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver av burgerne, og legg dem på brettet sammen med potetene når det gjenstår 1–2 minutter av potetenes steketid. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk.
  4. Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  5. Grønnsaker: Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i skiver.
  6. Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, salaten, tomatskivene og aiolien, og server de ovnsbakte potetene ved siden av.