Gardener's pie med grønne linser, potetmoslokk og frisk salat
Glutenfri
Vegetar

Gardener's pie med grønne linser, potetmoslokk og frisk salat

4.07 (300)
Under 45 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
2 stk
Timian
1 bunt
Grønne linser
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Barbecuesaus
1 pakke
Vann
3 dl
Mamma Mia salatblanding
50 g
Reddiker
1 pakke
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
603 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til fyllet med 1–2 ss rødvinseddik.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke til fyllet er ferdig.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell selleriroten og gulrøttene, og kutt dem i små terninger. Dra bladene av 3–4 av timianstilkene. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en tykkbunnet kjele eller stekepanne med høy kant til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er blank. Ha i selleriroten, gulrøttene, timianen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i grønnsaksbuljogen, tomatpuréen og 3 dl vann, og la fyllet småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med barbecuesausen, salt og pepper. Bland inn linsene, og la fyllet koke videre i omtrent 5 minutter, til grønnsakene har blitt myke, men fortsatt har litt tyggemotstand.
 Ha fyllet over i en ildfast form, og fordel potetmosen på toppen. Bruk gjerne en gaffel til å lage noen topper i potetmosen. Strø den revne osten over paien, og stek formen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll salaten, og ha den over i en skål. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Bland reddikene og sennepsvinaigretten inn i salaten.
Strø gjerne litt av timianen over paien ved servering.
Vel bekomme!