Pannestekt kyllingbryst med appelsinbakt kålrot og spinat, servert med potetmos og timiansjy
35-45
Glutenfri

Pannestekt kyllingbryst med appelsinbakt kålrot og spinat, servert med potetmos og timiansjy

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • soya

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Melk (Melk)
½–1 dl
Smør (Melk)
½ ss

Appelsinbakt kålrot med spinat

kålrot
Kålrot
300 g
gul løk
Gul løk
1 stk
appelsin
Appelsin
½–1 stk
spinat
Spinat
50 g

Pannestekt kyllingbryst

timian
Timian
½ bunt
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 507 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skrell og kutt potetene i fire. Kok potetene i en kjele med usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Appelsinbakt kålrot med spinat: Kutt skallet av kålroten, og kutt den i staver. Skrell og kutt løken i båter. Fordel kålroten og løken utover et stekebrett med bakepapir. Skyll appelsinen, og finriv litt av skallet (kun det oransje) på et rivjern over kålroten og løken, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre.  
  4. Pannestekt kyllingbryst: Skyll timianen og dra av bladene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden. Krydre kyllingen med litt salt og pepper, og ha 1 ss smør, ½ ss soyasaus og timianbladene i stekepannen.
  5. Pannestekt kyllingbryst, fortsettelse: Ha kyllingen og timiansmøret over i en ildfast form. Stek det hele i ovnen, under grønnsakene, i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene med ½ ss smør. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt.
  7. Appelsinbakt kålrot med spinat, fortsettelse: Kutt skallet av appelsinen, og kutt fruktkjøttet i terninger. Skyll spinaten. Ta den ferdigstekte kålroten ut av ovnen, og vend inn appelsinen og spinaten.