Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med sitrusdressing
25-35
Glutenfri

Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med sitrusdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Purrepoteter

poteter
Poteter
350 g
purre
Purre
½ stk
Smør (Melk)
1 ts

Eple og rødkål

grønt eple
Grønt eple
½–1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl

Stekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Sitrusdressing

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
75 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 557 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en fløyelsmyk potetmos av potetene, og server purren smørstekt til retten. Fisken kan også stekes i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 8 minutter.

  1. Purrepoteter: Skyll og kutt potetene i to. Kutt purren i to på langs, skyll den godt mellom lagene, og kutt den i omtrent 1 cm tykke skiver. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  2. Eple og rødkål: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 2 minutter. Ha i 1 ss eddik, ½ ss sukker og ½ dl vann, og stek rødkålen videre i 2 minutter. Vend inn eplet, og krydre med litt salt og pepper. La kålen stå på lav varme frem til servering, slik at den holder seg varm.
  3. Stekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering.
  4. Sitrusdressing: Bland yoghurten og sitruskrydderet i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper. 
  5. Purrepoteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte. Ha purren og 1 ts smør i kjelen med potetene, og varm opp det hele på høy varme i omtrent 2 minutter, mens du vender det sammen. Krydre med salt og pepper. 
  6. Vel bekomme!