Kjøttkaker i brun saus med stuede poteter og smørdampede grønnsaker, servert med rørte tyttebær
15-20

Kjøttkaker i brun saus med stuede poteter og smørdampede grønnsaker, servert med rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Stuede poteter

bakepotet
Bakepotet
1 stk
bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke

Kjøttkaker i brun saus

kjøttkaker
Kjøttkaker (Melk, Laktose)
390 g
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Smørdampede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spisskål
Spisskål
1 bit
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 894 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også stue gulrøttene med potetene hvis du ønsker det.

  1. Stuede poteter: Skyll eller skrell og kutt poteten i terninger. Kok poteten i lettsaltet vann i 7–8 minutter, eller til den er gjennomkokt.
  2. Kjøttkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
  3. Stuede poteter, fortsettelse: Hell bechamelsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Ha den kokte poteten over i sausen, og smak til med kryddermiksen, salt og pepper. La de stuede potetene stå på lav varme til resten av retten er ferdig.  
  4. Smørdampede grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt spisskålen i fire båter. Fordel grønnsakene i en stekepanne, tilsett 1 dl vann, 1 ss smør og litt salt, og kok opp. La grønnsakene dampe under lokk i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.