Salsicciapizza med ajvarsaus, paprika og spinat, servert med hvitløksdressing
15-20

Salsicciapizza med ajvarsaus, paprika og spinat, servert med hvitløksdressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Salsicciapizza

tomat
Tomat
1 stk
rød paprika
Rød paprika
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
spinat
Spinat
50 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
ajvar
Ajvar
1 pakke
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
½–1 pakke
salsicciadeig
Salsicciadeig
150 g

Tilbehør

hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 982 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 97 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du steker flere pizzaer samtidig, kan det være lurt å bytte plass på stekebrettene underveis i steketiden. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og du får dermed et jevnere resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Salsicciapizza: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt rødløken i strimler. Skyll og tørk spinaten. Bland crème fraîchen og ajvarsausen i en skål, og smak til med salt og pepper.
  3. Salsicciapizza, fortsettelse: Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen jevnt utover pizzabunnene. Strø den revne osten over pizzabunnene, og topp med tomaten, spinaten, paprikaen og løken. Kutt av et hjørne på posen med salsicciadeigen, og klem ut små kjøttboller på toppen av pizzaene. Stek pizzaene midt i ovnen i 8–10 minutter.
  4. Tilbehør: Server hvitløksdressingen til retten.