Halloumiburger med tomatsalsa, avocadodressing og gulrotfries
20-30
Vegetar

Halloumiburger med tomatsalsa, avocadodressing og gulrotfries

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Halloumiburger

chipotlemiks
Chipotlemiks
1 pakke
halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Olje
1 ss

Gulrotfries

gulrøtter
Gulrøtter
400 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
½ stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Tomatsalsa

tomat
Tomat
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Avokadodressing

avokado
Avokado
1 stk
lime
Lime
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 831 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne ekstra syltet rødløk, når den ligger i laken i en tett beholder vil den holde seg minst 2 uker i kjøleskapet.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Halloumiburger: Bland sammen chipotlekrydderet og omtrent 1 ss olje i en plastpose. Del halloumien i 1 centimeter tykke skiver. Ha halloumiskivene i posen med marinaden, og fordel marinaden jevnt over halloumien. La halloumien ligge i marinaden mens du gjør klar resten av retten. 
  3. Gulrotfries: Skrell og kutt gulrøttene i staver på størrelse med pommes frites. Ha gulrotstavene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrotfriesene midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Snu gulrotfriesene en gang halvveis i steketiden.   
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
  5. Tomatsalsa: Skyll og del tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland tomaten og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med saften fra halve limen, og litt salt og pepper. 
  6. Avokadodressing: Del avokadoen i to og fjern steinen. Bruk en skje til å løfte avokadokjøttet over i et desilitermål eller i en blender. Press over saften fra resten av limen, og kjør det hele til en glatt dressing med en stavmikser, eller i blenderen. Vend inn omtrent 2 ss av tomatsalsaen og resten av korianderen. Smak til med litt salt og pepper. 
  7. Halloumiburger, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiskivene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den har fått en stekeskorpe. Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter.