Kremet risotto med linser, spinat, aromasopp, timian og aspargesbønner
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Risottoris
150 g
Røde linser
1 pakke
Aromasopp
100 g
Spinat
50 g
Grønne bønner
1/2 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Cherrytomater
1/2 pakke
Squash
1/2 stk
Grana Padano
1 stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Sitron
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Pepper
Smør
Olje
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Urte-olje passer fint til retten. 0,5dl oliven mikses med en neve bladpersille. smak til med sitron salt og pepper.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Skrell og press hvitløken, og skjær aromasoppene i fire, og del tomatene i to. Skyll spinaten. Skjær halve squash i skiver.
Varm opp en vid kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek risottorisen og sjalottløken i 1-2 minutter. Hell over 5 dl vann og ha i grønnsaksbuljongen. Rør godt om, og la småkoke i 15-18 minutter. Rør innimellom, spesielt mot slutten, så det ikke svir seg.
Sil laken av linsene og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek soppen, hvitløken, halve pakken med aspargesbønner, squashen og tomatene i 4-5 minutter. Ha i en kvast med timian under steking, og 1-2 ss smør mot slutten. Krydre med salt og pepper, og hold varmt frem til servering.
Riv og vend Grana padano-osten, 1 ss smør og spinaten inn i risottoen. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen. Ha gjerne litt sitronsaft over grønnsakene i stekepannen også.
Vel bekomme!