Gratinerte nachos med bønner, avokado og tomat, toppet med koriander og rømme
25-35
Glutenfri
Vegetar

Gratinerte nachos med bønner, avokado og tomat, toppet med koriander og rømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Bønnegryte

rød chili
Rød chili
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks

Gratinerte nachos

nachochips
Nachochips
1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g

Tilbehør

tomat
Tomat
1 stk
avokado
Avokado
1 stk
lime
Lime
1 stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1080 kcal
  • Fett 61 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

En frisk guacamole passer perfekt til denne retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader.
  2. Bønnegryte: Skyll, rens og finhakk chilien. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Bønnegryte, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek chilien, sjalottløken, hvitløken, gulroten og paprikaen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene er myke. Tilsett tacokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene og de hakkede tomatene, og kok opp. Smak til med salt, pepper og sukker.
  4. Gratinerte nachos: Ha bønnegryten i en smurt ildfast form, og fordel nachochipsene på toppen. Strø over den revne osten, og gratiner nachosen midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten har smeltet.
  5. Tilbehør: Skyll tomaten. Del avokadoen i to, fjern steinen, og løft ut kjøttet med en skje. Kutt tomaten og avokadoen i terninger, og del limen i båter. Topp nachosen med tomaten, avokadoen og litt av rømmen. Server resten av rømmen og limebåtene til retten.
  6. Restetips: Eventuelle rester smaker utmerket til lunsj dagen etter. Oppbevar restene i kjøleskapet.