25-35
Glutenfri
Vegetar
Gratinerte nachos med bønner, avokado og tomat, toppet med koriander og rømme
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- sukker
Bønnegryte
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Gratinerte nachos
Nachochips
1 pakke
Revet ost (Melk)
100 g
Tilbehør
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1080 kcal
- Fett 61 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
En frisk guacamole passer perfekt til denne retten.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader.
- Bønnegryte: Skyll, rens og finhakk chilien. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger, og skyll og kutt paprikaen i terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
- Bønnegryte, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek chilien, sjalottløken, hvitløken, gulroten og paprikaen i 3–4 minutter, eller til grønnsakene er myke. Tilsett tacokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett bønnene og de hakkede tomatene, og kok opp. Smak til med salt, pepper og sukker.
- Gratinerte nachos: Ha bønnegryten i en smurt ildfast form, og fordel nachochipsene på toppen. Strø over den revne osten, og gratiner nachosen midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til osten har smeltet.
- Tilbehør: Skyll tomaten. Del avokadoen i to, fjern steinen, og løft ut kjøttet med en skje. Kutt tomaten og avokadoen i terninger, og del limen i båter. Topp nachosen med tomaten, avokadoen og litt av rømmen. Server resten av rømmen og limebåtene til retten.
- Restetips: Eventuelle rester smaker utmerket til lunsj dagen etter. Oppbevar restene i kjøleskapet.