Kremet linguini med kylling og kantareller servert med cherrytomater
3.98 (111)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Fullkornslinguine
250 g
Cherrytomater
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Kyllingstrimler
350 g
Kantareller
100 g
Seterrømme
1 pakke
Olje
Pepper
Soyasaus
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt presset hvitløk i pannen sammen med kantarellene for ekstra mye smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Fordel cherrytomatene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek tomatene i ovnen i ca. 10 minutter.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingstrimlene i 3-4 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe. Tilsett kantarellene og sjalottløken, og stek videre til kantarellene er gyllenbrune og løken er blank. Tilsett deretter seterrømmen, og gi det hele et oppkok. Smak til med ca. 1 spiseskje soyasaus og litt pepper, og spe på med litt vann om nødvendig.
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, og ha pastaen tilbake i kjelen. Vend inn kylling- og kantarellsausen, og server med cherrytomatene.
Hvorfor ta risker når du kantareller? Kantarellen er en utsøkt matsopp med en deilig, litt krydret smak, som passer perfekt i supper og sauser eller som tilbehør til forskjellige retter. Denne delikatessen har sesong i norge fra juni til oktober, så er du heldig kan du fortsatt finne noen godbiter hvis du går ut og leter!
Vel bekomme!