Kylling i sticky appelsinsaus med hvitløkswokket gulrot og pak choy, servert med chilimajones
20-30
Laktosefri

Kylling i sticky appelsinsaus med hvitløkswokket gulrot og pak choy, servert med chilimajones

Kylling i klissete asiatisk appelsinsaus har en fin balanse mellom søtt, salt og syrlig. Med grønnsaker og chilimajones, er dette kosemat på høyt nivå.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker/honning
  • vann
  • olje
  • pepper
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Kylling i sticky appelsinsaus

appelsin
Appelsin
1 stk
lime
Lime
1 stk
kyllinglårfilet
Kyllinglårfilet
350 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Sukker/honning
1 ss

Gulrot og pak choy

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Vann
4 ss

Tilbehør

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 827 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt finhakket vårløk, sesamfrø eller koriander i risen for ekstra smak.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling i sticky appelsinsaus: Skyll appelsinen og limen godt, og finriv skallet fra appelsinen og limen (kun det oransje og grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider.
  3. Kylling i sticky appelsinsaus, fortsettelse: Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og 1 ss sukker eller honning over kyllingen, og smak til med skallet fra appelsinen og limen. Kok sausen på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saft fra limen rett før servering.   
  4. Gulrot og pak choy: Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Del pak choyen i båter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene i omtrent 4 minutter, og legg dem over i en skål. 
  5. Gulrot og pak choy, fortsettelse: Ha litt ny olje i stekepannen, og stek hver snittflate på pak choyen i omtrent 1 minutt. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og la pak choyen dampe under lokk i omtrent 1 minutt. Bland inn gulrøttene, hvitløken og sesamfrøene, varm opp, og ta pannen av varmen. 
  6. Tilbehør: Server chilimajonesen til retten.