30-40
Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt lyrfilet i soyasmør og ovnsbakt hodekål med hasselnøtter og dill, servert med ramsløkaioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hasselnøtter,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakt hodekål
Hodekål
300 g
Hasselnøtter (Hasselnøtter)
1 pakke
Dill
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Pannestekt lyrfilet i soyasmør
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
2 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss
Tilbehør
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 741 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 42 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil spare deg for litt arbeid kan du koke potetene med dillstilkene, og ovnsbake fisken i ovnen med smør, soyasaus og sitronsaft i omtrent 10 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter.
- Ovnsbakt hodekål, forberedelse: Kutt hodekålen i båter på langs ut fra stilken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hodekålen i 2–3 minutter på hver snittflate. Krydre med litt salt og pepper.
- Ovnsbakt hodekål: Fordel hodekålen utover et stekebrett med bakepapir, og stek den videre i ovnen under potetene i omtrent 10 minutter. Grovhakk hasselnøttene, og strø dem over hodekålen når det gjenstår 4 minutter av hodekålens steketid.
- Pannestekt lyrfilet i soyasmør: Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Tilsett 2 ss smør, 1 ss soyasaus og saften fra den halve sitronen mot slutten av fiskens steketid. Øs soyasmøret over fisken med en skje.
- Ovnsbakt hodekål, fortsettelse: Skyll og finhakk dillen. Ta hodekålen ut av ovnen når den er ferdigstekt. Press over litt av saften fra resten av sitronen, og topp med dillen.
- Tilbehør: Server ramsløkaiolien til retten.