Pasta linguine i fløtesaus med bacon, skinke og grønne erter
15-20

Pasta linguine i fløtesaus med bacon, skinke og grønne erter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper

Pasta linguine i fløtesaus

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
purre
Purre
1 stk
kokt skinke i strimler
Kokt skinke i strimler
100 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
2–3 dl
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Pastavann
1 dl

Stekt bacon

bacon
Bacon
150 g

Topping

Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 841 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 86 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne en frisk salat til retten.

  1. Pasta linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 1 dl av kokevannet etter at pastaen er ferdigkokt.
  2. Pasta linguine i fløtesaus: Del purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den hvite og lysegrønne delen av purren i tynne skiver.
  3. Stekt bacon: Varm opp en vid stekepanne eller kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, til de er gylne. Ha baconet over på en tallerken.
  4. Pasta linguine i fløtesaus, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek purren i omtrent 2 minutter, til den er myk. Tilsett skinken, ertene, fløten og hønsebuljongen. La sausen småkoke i 2–3 minutter, til fløteblandingen har tyknet litt. Vend inn pastaen, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt av pastavannet dersom sausen blir for tykk.
  5. Topping: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Topp retten med det stekte baconet og osten.
  6. God middag!