Kyllingboller i fløtesaus med søtpotetpuré og ovnsbakte grønnsaker

Kyllingboller i fløtesaus med søtpotetpuré og ovnsbakte grønnsaker

3.8 (204)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Brokkoli
1 stk
Knutekål
1 stk
Reddiker
1 pakke
Kyllingboller
660 g
Søtpotetpuré
800 g
(Melk, Laktose)
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan stekes i stekepanne om du foretrekker mer stekeskorpe!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Del brokkolien i mindre buketter. Skrell knutekålen og kutt den i grove biter. Fordel brokkolien, knutekålen og reddikene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-15 minutter.
Kok opp ca. 2 liter vann i en stor kjele. Varm søtpotetpuréen og fløtesausen (i pakkene) i vannet i 10-15 minutter.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingkjøttbollene i 5-6 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Hell ut vannet av kjelen med søtpotetpuréen og fløtesausen. Bruk et kjøkkenhåndkle til å holde i pakkene, og klipp toppen av hver pakke. Ha søtpotetpuréen og fløtesausen i hver sin serveringsskål.
Fun fact! Knutekålen stammer fra vill kål, og har blitt dyrket i omtrent 3000 år. Vår variant av knutekålen oppsto i Nordvest-Europa på 1500-tallet. Knutekålen har en mild, men ganske søt smak, og smaker ypperlig rå, stekt, dampet eller ovnsbakt.
Vel bekomme!