15-20
Sitruskrydret svinefilet med smørstekt blomkål og eple, potetmos og brun saus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- pepper
- olje
Sitruskrydret svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Potetmos og brun saus
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Smørstekte grønnsaker
Spinat
50 g
Rødt eple
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 627 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer og ta kjøttet ut av ovnen når temperaturen viser mellom 62–65 grader. La så kjøttet hvile til temperaturen viser omtrent 68 grader.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Sitruskrydret svinefilet: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent. Ha 1 ss smør og ønsket mengde av sitruskrydderet i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs sitrussmøret over kjøttet. Ha kjøttet og sjyen over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen i 12–14 minutter (se tips).
- Potetmos og brun saus: Legg posene med potetmos og brun saus i en kjele med vann. Kok opp, og la dem småkoke i 10–12 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Smørstekt blomkål og eple: Skyll spinaten og eplet. Del blomkålen i buketter, og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 4–5 minutter, til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper. Tilsett spinaten og epleterningene, og stek det hele i 1–2 minutter, til spinaten så vidt har falt sammen.
- Servering: Skjær kjøttet i skiver før servering.