Asiatisk salat med tempurasei, lime og ovnsbakt søtpotet, servert med curry- og mangodressing
20-30

Asiatisk salat med tempurasei, lime og ovnsbakt søtpotet, servert med curry- og mangodressing

Japansk tempura er mat som først er panert, og så fritert. Tempuraseien er saftig på innsiden og sprø på utsiden, og passer perfekt i en frisk salat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk

Ovnsbakt tempurasei

tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Asiatisk salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
lime
Lime
½ stk
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke

Til serveing

lime
Lime
½ stk
curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 593 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en sprøere søtpotet, skyll den godt i kaldt vann og tørk av. Vend inn litt maisstivelse, olje, salt og pepper før du ovnsbaker søtpoteten.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i grove terninger. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Lag litt plass til fisken på stekebrettet. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt. Vend om på søtpoteten halvveis inn i steketiden for et jevnere resultat.
  3. Ovnsbakt tempurasei: Legg fisken på stekebrettet med søtpoteten når det gjenstår 12–15 minutter av søtpotetens steketid, og stek den ferdig med søtpoteten, eller til fisken er gjennomvarm og sprø.   
  4. Asiatisk salat: Skyll, tørk og kutt salaten i tynne strimler. Skrell og kutt rødløken og gulroten i tynne strimler. Skyll og kutt agurken i tynne strimler. Ha grønnsakene over i en stor bolle, og vend inn saften fra den halve limen og soya- og ingefærsausen. Fordel salaten utover et stort serveringsfat, eller på tallerkener.
  5. Servering: Kutt resten av limen i båter. Topp salaten med fisken og søtpoteten, og drypp over curry- og mangodressingen og saften fra limen.