Krydret svinefilet og lun linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, servert med urtedressing
25-35
Glutenfri

Krydret svinefilet og lun linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, servert med urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker

belugalinser
Belugalinser
1 pakke
søtpotet
Søtpotet
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
appelsin
Appelsin
½–1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
honning
Honning
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
2 ss

Krydret svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Tilbehør

urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 690 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer for best resultat. Stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur, og la det hvile til temperaturen ligger på 65–68. Da har kjøttet en fin rosa kjerne.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, forberedelse: Tilbered belugalinsene som anvist på pakken. 
  3. Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker: Skrell søtpoteten, del den i to på langs, og kutt den i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Fordel søtpoteten og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre. 
  4. Krydret svinefilet: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og ha det over i en ildfast form. Krydre kjøttet med kryddermiksen, og stek det nederst i ovnen i 15–18 minutter (se tips). La kjøttet hvile i noen minutter, og skjær det i skiver før servering.  
  5. Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Skyll og finriv skallet fra appelsinen (kun det oransje) på et rivjern. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Visp sammen honningen, 1 ss eddik, 2 ss olivenolje, skallet fra appelsinen og litt salt og pepper i en stor serveringsskål. Ha i de ovnsbakte grønnsakene, de ferdigkokte linsene, spinaten og løken, og bland det hele forsiktig. Topp med appelsinen. 
  6. Tilbehør: Server urtedressingen og sjyen fra kjøttet til retten.