Krydret svinefilet og lun linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, servert med urtedressing
Glutenfri

Krydret svinefilet og lun linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, servert med urtedressing

3.64 (83)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Belugalinser
1 pakke
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Honning
1 pakke
Spinat
50 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
2 ss
Filetstykke av svin
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
690 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer for best resultat. Stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur, og la det hvile til temperaturen ligger på 65–68. Da har kjøttet en fin rosa kjerne.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Tilbered belugalinsene som anvist på pakken. 
Skrell søtpoteten, del den i to på langs, og kutt den i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Fordel søtpoteten og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og ha det over i en ildfast form. Krydre kjøttet med kryddermiksen, og stek det nederst i ovnen i 15–18 minutter (se tips). La kjøttet hvile i noen minutter, og skjær det i skiver før servering.  
Skyll og finriv skallet fra appelsinen (kun det oransje) på et rivjern. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Visp sammen honningen, 1 ss eddik, 2 ss olivenolje, skallet fra appelsinen og litt salt og pepper i en stor serveringsskål. Ha i de ovnsbakte grønnsakene, de ferdigkokte linsene, spinaten og løken, og bland det hele forsiktig. Topp med appelsinen. 
Server urtedressingen og sjyen fra kjøttet til retten.
Vel bekomme!