25-35
Glutenfri
Krydret svinefilet og lun linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, servert med urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker
Belugalinser
1 pakke
Søtpotet
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Honning
1 pakke
Spinat
50 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
2 ss
Krydret svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Tilbehør
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 690 kcal
- Fett 20 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne et steketermometer for best resultat. Stek svinekjøttet til det har 62–64 grader i kjernetemperatur, og la det hvile til temperaturen ligger på 65–68. Da har kjøttet en fin rosa kjerne.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, forberedelse: Tilbered belugalinsene som anvist på pakken.
- Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker: Skrell søtpoteten, del den i to på langs, og kutt den i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Fordel søtpoteten og gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er møre.
- Krydret svinefilet: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og ha det over i en ildfast form. Krydre kjøttet med kryddermiksen, og stek det nederst i ovnen i 15–18 minutter (se tips). La kjøttet hvile i noen minutter, og skjær det i skiver før servering.
- Linsesalat med ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Skyll og finriv skallet fra appelsinen (kun det oransje) på et rivjern. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Visp sammen honningen, 1 ss eddik, 2 ss olivenolje, skallet fra appelsinen og litt salt og pepper i en stor serveringsskål. Ha i de ovnsbakte grønnsakene, de ferdigkokte linsene, spinaten og løken, og bland det hele forsiktig. Topp med appelsinen.
- Tilbehør: Server urtedressingen og sjyen fra kjøttet til retten.