Tempurasei med smørglasert purre, ramsløkaioli og syltet rødløk
20-30

Tempurasei med smørglasert purre, ramsløkaioli og syltet rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Tempurasei og potetfries

poteter
Poteter
350 g
tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Smørglasert purre

purre
Purre
1 stk
erter
Erter
125 g
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Servering

persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
aioli med ramsløk
Aioli med ramsløk (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 724 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Tempurasei og potetfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La rødløken trekke i laken frem til servering. 
  4. Tempurasei og potetfries, fortsettelse: Legg fisken på stekebrettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid. 
  5. Smørglasert purre: Del purren på langs, og skyll den godt innvendig. Kutt purren i omtrent 2 cm tykke skiver. Ha 1 dl vann, 1 ss smør og purren i en kjele, og varm opp til høy varme. Damp purren under lokk i 1 minutt. Tilsett ertene, og damp videre uten lokk i 1 minutt. Krydre med salt og pepper. Bland alt, slik at det blir glasert av smøret.   
  6. Servering: Vend kryddermiksen inn i potetene, og server ramsløkaiolien til retten.
  7. God middag!