Okonomiyaki – japanske pannekaker med stekt sopp, mangosalat, edamamebønner og crispy grønnkål
35-45
Laktosefri
Vegetar

Okonomiyaki – japanske pannekaker med stekt sopp, mangosalat, edamamebønner og crispy grønnkål

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Crispy grønnkål

grønnkål
Grønnkål
50 g

Okonomiyaki – japanske pannekaker

gulrot
Gulrot
1 stk
hodekål
Hodekål
150 g
ingefær
Ingefær
½ bit
vårløk
Vårløk
½ pakke
egg
Egg (Egg)
2 stk
Hvetemel (Hvete)
125 g
Vann
1 dl
Salt
½ ts

Mango- og avokadosalat

avokado
Avokado
1 stk
mango
Mango
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
lime
Lime
1 stk

Hoisinstekt sopp

sjampinjong
Sjampinjong
100 g
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke

Topping

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 823 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft. 
  2. Crispy grønnkål: Fordel grønnkålen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek grønnkålen midt i ovnen i 6–8 minutter, eller til den er sprø.
  3. Pannekakerøre: Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Kutt hodekålen i strimler. Skrell og finriv ½–1 ss av ingefæren på et rivjern. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Ha eggene, ingefæren, 125 g hvetemel, 1 dl vann, ½ ts salt og litt pepper i en bolle, og rør til du har en tykk og jevn røre. Vend inn gulroten, hodekålen og halvparten av vårløken.
  4. Mango- og avokadosalat: Del avokadoen i to, fjern steinen, ta ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i terninger. Skrell mangoen, fjern steinen, og kutt den i terninger. Bland alt sammen i en skål, og rør inn resten av vårløken. Smak til med saften fra limen.
  5. Hoisinstekt sopp: Børst soppen fri for jord, og kutt den i grove biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Ha i edamamebønnene de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med litt salt og pepper. Skru ned varmen, vend inn hoisinsausen, og la det hele trekke til okonomiyakiene er klare. 
  6. Okonomiyaki – japanske pannekaker: Varm opp en ny stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha halvparten av pannekakerøren i stekepannen. Dytt røren godt ut i kantene, og stek pannekaken i 3–4 minutter, til den har begynt å bli fast på oversiden. Snu pannekaken, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden. Gjenta med resten pannekakerøren.
  7. Topping: Topp de ferdigstekte pannekakene med den hoisinstekte soppen, mango- og avokadosalaten, den crispy grønnkålen, edamamebønnene, sesamfrøene og chilimajonesen.