Sprøpanert sei med reddik- og dillsalat og blomkål, servert med kremet hvitløkssaus
25-35

Sprøpanert sei med reddik- og dillsalat og blomkål, servert med kremet hvitløkssaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Poteter og grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
grønne erter
Grønne erter
125 g

Reddik- og dillsalat

rødløk
Rødløk
½–1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
dill
Dill
½ pakke
sitron
Sitron
1 stk

Sprøpanert sei

tempurasei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g

Kremet hvitløkssaus

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
dill
Dill
½ pakke
sitronskall
Sitronskall
½ stk
Vann
½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 648 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 75 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen opp til 220 grader varmluft. 
  2. Poteter og grønnsaker: Ha potetene i en kjele og dekk dem med vann. Ha i litt ekstra vann, slik at det er plass til grønnsakene. Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok brokkoli- og blomkålbukettene sammen med potetene de siste 3 minuttene av koketiden. Ha ertene i vannet det siste minuttet av koketiden. 
  3. Reddik- og dillsalat: Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skyll, rist og finhakk hele dillen. Stilkene skal brukes i punkt 5. Skyll sitronen og finriv skallet, kun det gule, på et rivjern. Ha rødløken og reddikene i en skål og bland inn bladene av den finhakkede dillen, og skvis over saften fra sitronen. Bland godt og krydre med litt salt. 
  4. Sprøpanert sei: Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
  5. Kremet hvitløkssaus: Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i omtrent 1 minutt. Rør inn grønnsaksbuljongen, crème fraîchen og ½ dl vann. Kok opp og tilsett de finhakkede dillstilkene og sitronskallet fra punkt 3, og smak til med salt og pepper.
  6. God middag!