Stekt laks med agurk- og eplesalat, kokte poteter og smørsaus
15-20
Glutenfri

Stekt laks med agurk- og eplesalat, kokte poteter og smørsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • smør
  • olje

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
dill
Dill
½ bunt

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½–1 pakke

Agurk- og eplesalat

agurk
Agurk
½–1 stk
rødt eple
Rødt eple
½–1 stk
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss

Stekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 691 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 37 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en enklere tilberedningsmetode kan du også bake fisken i ovnen. Fordel laksen i en smurt ildfast form, krydre den med salt og pepper, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter på 180 grader.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og grovhakk dillen, og vend den inn med potetene når de er ferdigkokte.
  2. Smørsaus: Legg posen med smørsaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
  3. Agurk- og eplesalat: Skyll og kutt agurken og eplet i tynne skiver. Bland agurken og eplet sammen i en skål, og vend inn 1 ts sukker, 2 ss eddik og litt salt og pepper.
  4. Stekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper underveis i stekingen. 
  5. Vel bekomme!